Frying Panzerotti

Frituren is goed, Het liefst in extra virgin olijfolie

Over  de mythes die zeggen dat eieren ongezond zijn en dat we minder zout in ons voedsel moeten eten, het is bewezen dat ze fout zijn. Dit geldt ook voor de mythe dat olijfolie niet gebruikt zou moeten worden om te koken.

Dit is waar de echte voordelen van extra virgin olijfolie naar boven komen. Extra virgin olijfolie is ideaal voor het bakken. In goede condities, zonder het te warm te laten worden, ondergaat het helemaal geen structurele verandering en behoudt het zijn voedingswaarde veel beter dan ander oliën, niet enkel door de antioxidanten maar ook door de hoge waarde aan oliezuur (goede vetzuren). Het heeft een zeer hoog rookpunt van 210ºC wat vele malen hoger is dan de ideale temperatuur om voedsel te bakken. Elke kok zal je vertellen dat dat 180ºC is. Deze vetten met lagere kritische punten, zoals mais en boter, breken op deze temperatuur en vormen giftige stoffen.

Extra virgin olijfolie bevat veel Antioxidanten en Vitamine E, dat oxidatie helpt verdwijnen

“Mijn frietjes waren helemaal niet vettig of doorweekt met olie!” Wel, zij zullen waarschijnlijk gebakken zijn met plantaardige olie. Behalve dat het gezonder is, is een van de beste redenen om extra virgin olijfolie te gebruiken voor het bakken dat het een korst vormt op het voedsel dat belemmert dat de olie binnendringt en de smaak beter maakt. Voedsel gebakken in extra virgin olijfolie heeft een veel lagere vetwaarde dan voedsel gebakken in andere oliën, wat extra virgin veel geschikter maakt voor gewichtsbeheersing. Extra virgin olijfolie is het meest geschikt, het lichtst en het smakelijkste medium voor het bakken.

PANZEROTTI FRITUREN IN EXTRA VIRGIN OLIJFOLIE

Panzero’® gebruikt extra virgin olijfolie die enkel in Puglia, Italië gemaakt is.

Puglia produceert meer olijfolie dan elke andere regio. Er zijn enkele oliën uit deze regio het vernoemen waard, dus onderschat Puglia niet. De belangrijkste olijven in Puglese oliën zijn Coratina, Provenzale, en Ogliarola. De oliën in de regio rond Bari, een drukke havenstad, zijn fruitig en licht. Uit de regio Bitonto is het karakter van de oliën dichter bij de smaak van verse olijven met een lichte amandelsmaak.

We hebben hard gewerkt om kleine, artisanale producenten te vinden om onze klanten de fijnste extra virgin olijfolie van de regio aan te bieden.

WIL JE MEER LEZEN..?

We hebben enkele interessante artikels bij elkaar geraapt die feiten en studies over dit onderwerp bevatten.